Kategorier
Historisk Recensioner Romance Vuxna

En annorlunda allians – Julia Quinn

9789188801357Serie: Familjen Bridgerton #1
Originaltitel: The Duke and I
Genre: Historisk romance ❤
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 414
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188801357
Finns hos Adlibris – Bokus

Mitt betyg: 5
Goodreads


”Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.
Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.”


Jag är så glad över att förlaget Lovereads finns för oss romance älskare! Jag jublade till när jag såg att de skulle börja ge ut Familjen Bridgerton på svenska. Jag läste första boken för flera år sedan och gillade den men kände att jag inte skulle orka läsa hela den serien på engelska så jag lade den helt enkelt åt sidan av den anledningen… men nu kan jag äntligen börja om på denna fantastiska serie.

Varje bok i serien handlar alltså om en person från Bridgerton familjen och utspelar sig i England på 1800 talet (älskar´t). Sättet som boken skrivs på är kreativ och jag älskar Lady Whistledowns inlägg från tidningen som man får ta del av i början av varje kapitel.

I första boken får vi alltså träffa Daphne som lyckas inleda en ”fejk” relation med sin brors bästa vän som även utvecklas till riktiga känslor. För det första – jag älskar Daphne som karaktär. Hon har ofta svar på tal vilket jag verkligen aldrig kan få nog av. För det andra – jag älskar miljön och tiden. Den här boken är ett måste om du gillar historiska romaner. För det tredje – den heta och laddade spänningen mellan huvudkaraktärerna, wow! Att Netflix nu ska göra en tv serie av detta är ännu mer fantastiskt MEN läs böckerna först – ni kommer inte ångra er.

”Män är som får. Dit en av dem går lär snart resten följa efter.”


Andra delar i Familjen Bridgerton serien:

  1. En Annorlunda Allians
  2. En Oväntad Förälskelse
  3. En Förtrollande Hemlighet
  4. En Oundviklig Längtan
  5. Ett Minnesvärt Frieri
  6. When He Was Wicked (Eng)
  7. It´s in His Kiss (Eng)
  8. On the Way to the Wedding (Eng)

3 svar på ”En annorlunda allians – Julia Quinn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s